Per començar...

Benvinguts al meu blog! He de dir-vos que amplio horitzons a nivell d'internet, creant aquest blog, així que és com si dugués una "L" al cotxe...paciència i espero que sigui interessant!

diumenge, 28 d’octubre del 2007

Seguim les tradicions: Per Tots Sants, PANELLETS!

Panellets (uns 30)
Ingredients
200 gr. d'ametlla crua mòlta
200 gr. de sucre
50 gr. de sucre mòlt
1 patata mitjana
150 gr. de pinyons
150 gr. d'ametlla crua a trossets
2 ous
Una mica d'oli d'oliva

Recepta

Bullir la patata amb la pell, un cop bullida i quan estigui tèbia, pelar-la i barrejar-la amb el sucre fins que agafi consitència, llavors és el moment d'afegir-hi l'ametlla crua mòlta. Amassar-ho tot junt amb les mans, us les podeu enfarinar per tal que la massa no s'us enganxi, fins que quedi ben consistent i homogènia. Deixar reposar la massa unes tres o quatre hores.

Un cop hem deixat reposar la massa, posem el sucre mòlt al marbre a la zona on posarem la massa. Agafem un terç de la massa i li donem forma com si fossin xurros, repetim l'operació dues vegades més fins que tinguem tres tires. Amb un ganivet tallem les tires a trossets al tamany que volem que ens quedin els panellets.

Ens posem sucre mòlt a les mans i anem agafant els trossets que hem fet i els hi anem fent forma de panellet, els anem posant en una safata.

Batem un dels ous i el posem en una tassa, per altra banda posem els pinyons en una altra tassa o plat i amb l'ametlla a trossets fem el mateix.

Agafem panellet a panellet i el passem primer per l'ou batut i després l'arrebossem amb els pinyons o les ametlles segons vulguem fer i els anem posant a la safata del forn, on prèviament hi haurem posat una mica d'oli, per tota la superfície, perquè no se'ns enganxin els panellets.

Posteriorment, agafem l'altre ou i en separem el rovell de la clara, batem el rovell. Agafem un pinzell, a poder ser de silicona, i anem pintant els panellets pel damunt amb el rovell que hem batut.

Preparem el forn escalfant-lo a 220 graus uns cinc minuts, posteriorment hi posem la safata amb els panallets, i els hi deixem uns 8 minuts. També hi ha l'opció, si el grill el té a banda, de coure 7 minuts els panallets i llavors deixar-los uns 2 minuts amb el grill perquè agafi el torradet.

I el resultat....aquí el teniu! No us arriba l'olor?

1 comentari:

LaiaRamon ha dit...

A veure quan els podem provar!!!

Ramon